Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Elka en GlasDraad Krimpenerwaard slaan handen ineen voor aanleg glasvezelnetwerk

Op donderdag 29 augustus heeft Leen Kwakernaak, directeur, namens Elka uit Alphen aan de Rijn de overeenkomst getekend met GlasDraad Krimpenerwaard voor de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in het buitengebied van Krimpenerwaard. Eerder al bezegelden Rekam, eigenaar en beheerder van COAX- en glasvezelnetwerken door heel het Groene Hart, en GlasDraad de samenwerking in dit gebied. Nu ook de afspraken met de aannemer rond zijn, kan de planning ingevuld worden. De voorbereidingen op de aanleg zijn al enkele maanden in volle gang. Elka zal als aannemer de aanleg van het gehele netwerk verzorgen.

Vergunningen en instemmingen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de afronding van de detailengineering en wordt er met de diverse grondeigenaren, zoals gemeenten, provincies en waterschappen afstemming gezocht waar de diverse netwerkknooppunten en de glasvezeltracés mogen worden aangelegd. Ook de noodzakelijke afstemming met nutsbedrijven hoort daar bij. Er zijn immers diverse belangen die gerespecteerd moeten worden, zoals die van de gas-, water-, elektraleveranciers en natuurlijk niet te vergeten de natuur. Dit is noodzakelijk om alle randvoorwaarden voor de bouw te creëren.

Toekomstgericht glasvezelnetwerk

We zijn verheugd over de samenwerking met Elka. Met deze overeenkomst zetten wij een grote stap voorwaarts om de bewoners in het buitengebieden van Krimpenerwaard te voorzien van de gewenste toekomstgerichte glasvezelverbinding.