Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

GlasDraad werkt samen met netwerkbeheerder Rekam

Voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Krimpenerwaard werkt GlasDraad samen met Rekam. Deze stichting beheert het netwerk in Midden-Holland, waaronder dus in de Krimpenerwaard. De stap om een partnerschap aan te gaan met GlasDraad Krimpenerwaard is een logische, vindt Rekam-directeur Peter Oskam. “Rekam heeft de doelstelling om een zo goed mogelijk netwerk te bieden, waar diensten tegen concurrerende tarieven op worden aangeboden”, aldus Oskam. “Daarom is ons netwerk een zogeheten ‘open’ netwerk. Dat betekent dat alle serviceproviders welkom zijn om op ons netwerk diensten aan te bieden. Het glasvezelnetwerk in de Krimpenerwaard zal daarom straks ook open zijn. Door marktwerking hebben de bewoners van de Krimpenerwaard straks maximale keuzevrijheid op een betrouwbaar, toekomstbestendig glasvezelnetwerk.”

Glasvezel is de toekomst

Het grootste deel van het door Rekam beheerde netwerk bestaat uit coax-verbindingen. Dat is echter aan het veranderen. Oskam: “Glasvezel heeft de toekomst als het gaat om de alsmaar toenemende vraag naar capaciteit. Die zienswijze delen wij bij Rekam ook. Op sommige plaatsen hebben wij zelf al een start gemaakt om ons netwerk te ‘verglazen’. En op andere plekken gaan we samenwerkingen aan met interessante partijen om dit proces te versnellen. Zo ook hier met GlasDraad.” Maar snelheid is niet de enige reden voor deze overgang naar glasvezel. “Technisch is de ‘openheid’ van een netwerk via glasvezel veel makkelijker te regelen dan met coax. Glasvezel is dus eigenlijk in alle opzichten een verbetering.”

Voordelen lokale samenwerking

De samenwerking met een lokale organisatie biedt voor GlasDraad Krimpenererwaard natuurlijk meer voordelen. Oskam: “Wij kennen het gebied op geografisch niveau goed. En dat is best belangrijk, in zo’n divers gebied als de Krimpenerwaard. We onderhouden ook goede contacten met gemeenten en ondernemers. Dat zijn ook voor GlasDraad waardevolle contacten om de aanleg van glasvezel zo efficiënt mogelijk in te richten. Want uiteindelijk hebben we met elkaar één gemeenschappelijk doel: een snel, toekomstbestendig glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Krimpenerwaard, waar verschillende partijen hun diensten op aanbieden.”

Rekam, GlasDraad Krimpenerwaard en andere betrokkenen zijn momenteel nog bezig met een planning voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zodra hier meer over bekend is, leest u dat op deze website.