Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden augustus 2022

In de zomervakantie is er ook weer hard doorgewerkt door ons. Om u goed op de hoogte te houden van onze vorderingen, geven wij u in dit nieuwsbericht een update over de stand van zaken per gebied.

Stolwijk (STL-01), Berkenwoude (BKW-01), Lageweg (OIJ-02) en Vlist (HAT-02)

We zijn verheugd u mede te delen dat de werkzaamheden in Stolwijk, Berkenwoude en Vlist zijn afgerond. De werkzaamheden in Lageweg zijn eveneens afgerond met uitzondering van de woningen die, in verband met de verzwaring van de dijken van de Hollandse IJssel (project KIJK), nog niet aangesloten kunnen worden.

Gouderak (GDK-01), Bergambacht (BGA-01), Haastrecht (HAT-01) en Ouderkerk aan den IJssel (OIJ-01)

Tijdens de zomermaanden is er iedere zaterdag gegraven langs het Middelblok in Gouderak. De graafwerkzaamheden mogen enkel en alleen op zaterdag plaatsvinden in verband met het drukke verkeer. De graafwerkzaamheden worden volgens de planning deze maand afgerond. In september kunnen dan de woningen op het Middelblok, het Veerstalblok en het Beijersewegje daadwerkelijk aangesloten worden.

In Ouderkerk aan den IJssel zijn de werkzaamheden langs de Oudelandseweg en de Kerkweg afgerond. Voor de Tiendweg Oost geldt dat er nog naar een oplossing wordt gezocht voor het afronden van het netwerk in combinatie met de daarvoor benodigde toestemmingen van grondeigenaren.

Alle graafwerkzaamheden op de Provincialeweg West en Oost en de Goudseweg te Haastrecht zijn afgerond. Op de Provincialeweg West is een groot gedeelte van de huisaansluitingen inmiddels gerealiseerd. Volgens planning zullen de huisaansluitingen op de Provincialweg Oost en de Goudseweg in september volgen.

De werkzaamheden in het gebied Bergambacht (BGA-01) zijn grotendeels afgerond. Het maken van de laatste aansluitingen staat gepland voor september. Voor het netwerk langs de Kadijk te Bergambacht zijn er nog aantal obstakels ten aanzien van het te volgen tracé. De verwachting is dat die gebieden in oktober aangesloten kunnen worden.

Dijk langs de Hollandse IJssel tussen Krimpen aan den IJssel en Gouderak

Het netwerk langs de dijk van de Hollandse IJssel kan nog niet worden aangelegd, vanwege de dijkverzwaring. We zijn samen met andere nutspartijen, de gemeente en het Hoogheemraadschap bezig om een plan uit te werken zodat het netwerk in 2023 in combinatie met nieuwe riolering, gas, water en licht aangelegd kan worden.

Aangepaste planning

Op de homepagina vindt u de actuele planning van de werkzaamheden en de huisaansluitingen.