Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden april 2022

Om u goed op de hoogte te houden van onze vorderingen, geven wij u in dit nieuwsbericht een update over de stand van zaken per gebied.

Stolwijk (STL-01) en Berkenwoude (BKW-01)

We zijn verheugd u mede te delen dat de werkzaamheden in Stolwijk inmiddels helemaal afgerond zijn. Ook in Berkenwoude is alles zo goed als gereed.

Gouderak (GDK-01), Bergambacht (BGA-01), Haastrecht (HAT-01 en HAT-02) en Ouderkerk aan den IJssel (OJK-01)

In het buitengebied Middelblok, Veerstalblok en het Beijersewegje te Gouderak, zijn we bijna rond met de vergunningen voor de aanleg. We verwachten daarom deze maand nog te kunnen starten met de werkzaamheden. Volgens de planning zullen de eerste huisaansluitingen in mei plaatsvinden.

In Ouderkerk aan den IJssel op de Kerkweg en Oudelandseweg hadden we gehoopt dat we al eerder met de huisaansluitingen konden beginnen. Reden hiervoor is dat er nog niet genoeg capaciteit beschikbaar was bij de aannemer. Dit is nu opgelost en de huisaansluitingen zullen in de loop van april plaats vinden.

De graafwerkzaamheden langs de Provincialeweg west en oost in Haastrecht zijn inmiddels nagenoeg afgerond. De huisaansluitingen zullen medio april plaats vinden. Daarbij is het netwerk langs de Steinsedijk opgeleverd.

In het gebied Bergambacht (BGA-01) wordt momenteel het netwerk langs de Provincialeweg, de Hogedijk en de Lekdijk-Oost afgerond. Voor de netwerken langs de Kadijk te Bergambacht en de Tiendweg te Schoonhoven zijn er nog aantal obstakels ten aanzien van het te volgen tracé. De verwachting is dat die gebieden in mei/juni aangesloten kunnen worden.

Dijk langs de Hollandse IJssel tussen Krimpen aan den IJssel en Gouderak

Het netwerk langs de dijk van de Hollandse IJssel kan nog niet worden aangelegd, vanwege de dijkverzwaring. We zijn samen met andere nutspartijen, de gemeente en het Hoogheemraadschap bezig om een plan uit te werken zodat het netwerk in 2023 in combinatie met nieuwe riolering, gas, water en licht aangelegd kan worden.

Planning

De planning op de homepagina is een richtlijn. Uiteraard zullen wij u informeren als de we de planning naar voren kunnen halen.